Síran hořečnatý - hořká sůl (tzv. Epsomská) - surovina

62 hodnocení
 
Akce Efekt lupa
 

Síran hořečnatý heptahydrát (MgSO4 x 7H2O).

Běžná cena Více informací v tabulce variant
Ušetříte 951 Kč (–91 %)
Cena od 81,82 Kč / ks bez DPH
od 99 Kč / ks
Kategorie Zdraví
Zvolte variantu
Kód produktu 3221/1 K Hmotnost: 1 kg Skladem 1 050 Kč 99 Kč / ks
81,82 Kč bez DPH
   
Kód produktu 3221/5 K Hmotnost: 5 kg Skladem 1 050 Kč 469 Kč / ks
387,60 Kč bez DPH
   
Kód produktu 3221/10 Hmotnost: 10 kg Skladem 1 050 Kč 899 Kč / ks
742,98 Kč bez DPH
   
Kód produktu 3221/25 Hmotnost: 25 kg Skladem 1 600 Kč 1 499 Kč / ks
1 238,84 Kč bez DPH
   
Kód produktu 3221/3 K Hmotnost: 3 kg Skladem 1 050 Kč 279 Kč / ks
230,58 Kč bez DPH
   
 

 Epsomská sůl je vžitý název pro síran hořečnatý (MgSO4 x 7H2O). Historie Epsomské soli začíná již v 17. století, kdy farmář, žijící nedaleko městečka Epsom v Anglii objevil pramen s obsahem hořčíku a síranu a záhy byly odhaleny i jeho prospěšné účinky. Epsomská sůl se používala pro očistu těla. Další použití Epsomské soli je:

  • Do akvárií - jako hnojivo pro rostlinky
  • Uplatňuje i jako hnojivo, pokud chcete, aby byly např. jehličnany svěže zelené.
  • Používá se ve formě 3-5 % roztoku jako postřik
  • Nátěry proti okusu zvěří přimíchává se do nátěrů, síran hořečnatý je velmi hořký a zvěř si vybere jiný stromek.
  • Přidává se do vany jako koupelová sůl (Upozorňujeme, že není certifikováno jako kosmetický přípravek, jedná se o surovinu pro další zpracování nebo výrobu kosmetických přípravků, případně pro výrobu domácí kosmetiky)

 

Specifikace jakosti, parametry

Síran hořečnatý hořká sůl, CAS: 10034-99-8, ES: 231-298-2, MgSO4 x 7H2O, Síran hořečnatý - heptahydrát, Magnesium sulfuricum, Magnesii sulfas heptahydricus

vodorozpustný oxid hořečnatý min. 15 % hmot.
vodorozpustný oxid sírový min. 28 % hmot.

Surovina pro další zpracování. Baleno v PET lahvi, kbelíku nebo v plastovém pytli (25 kg). Technické listy zašleme na vyžádání.  Kvalita dle technického listu: potravinářská.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.